Å bruke grønn energi i hjemmene våre er en utmerket måte å hjelpe verden med å holde seg ren og levelig. Problemet de fleste står overfor er at de ikke vet hvordan de skal endre hjemmet sitt slik at det blir mer miljøvennlig. Tipsene i denne artikkelen vil hjelpe deg med å gjøre endringene som er nødvendige for å grønn energi, for godt!

Før du begynner å innlemme grønne energikilder i hjemmet ditt, bør du kutte ned på strømmen du bruker. Sørg for at du ikke sløser med strøm ved å la ting være slått på når du ikke bruker dem. På denne måten, når du går over til alternative energikilder, blir du mer effektiv med energiforbruket ditt.

Hvis du ikke er hjemme, kan du bruke et vindusdeksel. Denne enkle handlingen hindrer solen i å komme inn og varme huset ditt om sommeren, mens det om vinteren forhindrer varmen i å slippe ut gjennom trekkfulle vinduer. Vanligvis får vinduer som vender mot sør mest sollys. Dekk alle disse vinduene med gardiner, persienner eller rulleskygger.

Benytt deg av vifter inne i hjemmet. Du kan enkelt bruke gulvvifter eller installere en takvifte for å øke luftstrømmen inne i hjemmet. Du kan bruke disse selv om du allerede har et klimaanlegg fordi du kan skru termostaten høyere og bare bruke viftene for luftbevegelse.

Bare å rengjøre eller bytte filter på ovnen kan redusere strømkostnadene betydelig. For mye skitt eller støv som er bygget opp i ventilasjonsåpningene, kan gjøre mer varme nødvendig for å varme huset. Det tar bare kort tid å rengjøre disse, og du vil merke endringen i regningene dine!

Når du bruker oppvaskmaskinen til oppvask, må du ikke la den gå med mindre den er full. Oppvaskmaskiner bruker en lignende mengde vann og elektrisitet, uansett om den inneholder en tallerken eller 20. Ved å bruke lufttørk-innstillingen sparer du energi når du kjører oppvaskmaskinen.

Hvis du vil spare energi på oppvarming og kjøling, må du installere stormvinduer og dører. Stormens vinduer og dører kutter ned på den kalde luften som trekk kan slippe inn. Når boliger har vinduer og dører som stormes, brukes 45 prosent mindre energi, noe som kan redusere elektriske regninger.

Prøv å tette hull under dørene og vinduene om sommeren og vinteren. Dette kan forhindre at den varme eller kule luften fra utsiden kommer inn i hjemmet ditt, noe som vil bidra til å holde hjemmet ditt på en god temperatur hele året. Du kan også prøve å sette inn tepper for å gi mer isolasjon til gulvbordene dine.

Bytt til toaletter med lav gjennomstrømning eller to skyll. Disse spesielle toalettene bruker bare 1,28 liter for væskespyling. Familier bruker vanligvis 20-40% mindre vann ved å bruke dem i stedet for gjennomsnittlige toaletter. I gjennomsnitt kan en familie spare opptil 2000 liter vann per år! Dette kan gi betydelige besparelser på vannregningen hver måned.

Enkel, kostnadseffektiv og rask, er alle måter å beskrive tipsene du har lest her. Med bare en liten tidsforpliktelse, vil du kunne gjøre noen få enkle endringer i ditt eget hjem. Du kan deretter begynne å bruke grønn energi til fordel for deg selv, familien din og verden. Hvor flott er det?